Het kopen van een woning in Duitsland is net wat lastiger dan het kopen van een huis in eigen land. Dit komt omdat Duitsland weer andere wetten, regels en gewoonten kent bij het kopen van een huis en je hier als Nederlander vaak niet of niet voldoende van op de hoogte bent. Wil jij een huis kopen in Duitsland en wil je dat het koopproces vlekkeloos en soepel verloopt? Gebruik dan de tips in dit artikel bij het kopen van een huis.

Tip 1: verdiep je in de Duitse markt
Duitsland kent hele andere regels en gewoonten bij het kopen van een huis dan ons land. Ga je een huis kopen in het buurland, dan raden wij je aan om je goed te verdiepen in de regels en gewoonten in Duitsland.

Tip 2: neem een gespecialiseerde makelaar in de arm
Wil je zeker weten dat je het koopproces van een Duitse woning goed doorloopt? Neem dan een gespecialiseerde makelaar in de arm, zoals oostmakelaardij.nl. Zij maken je niet alleen wegwijs op de Duitse markt, maar helpen je ook de perfecte woning te vinden.

Tip 3: wees niet te snel
Ook als je haast hebt om naar Duitsland te verhuizen, kun je beter niet te gehaast door het koopproces lopen. Bezoek alle beschikbare woningen die aan jouw eisen voldoen, verdiep je in alle vrijstaande huizen en lees eventuele koopcontracten na een succesvolle zoektocht altijd goed door.