Tag: wonen in duitsland

Vrijstaande villa voor een mooi budget? Neem eens een kijkje in Duitsland

Zoveel voordelen aan Duitsland

Op zoek naar die prachtige vrijstaande villa met zwembad voor een goed budget? In Nederland blijft dit vaak een droom, die niet voor iedereen is weggelegd. Het loont daarom om over de grens in Duitsland te kijken. In Duitsland zijn de huizen vaak een stuk goedkoper dan in Nederland, waardoor een dergelijk huis nog wel tot de mogelijkheden behoort. Daarbij is de kwaliteit van de huizen nog steeds perfect, soms zelfs nog beter dan in Nederland. U hoeft daarbij niet bang te zijn voor hoge belastingen. In tegendeel, op het gebied van de belastingen liggen de tarieven veel lager in Duitsland dan in Nederland. Zo hoeft u minder gemeentelijke belastingen te betalen. Ook is er geen autorijtuigenbelasting of BPM. Verder is de belasting op producten in de winkel veel lager: u betaalt geen 21 procent, maar 6 procent BTW. Zoals u ziet, zijn er vele voordelen te noemen aan het wonen over de grens.

Laat u adviseren door een ervaren makelaarskantoor

Mocht u geïnteresseerd zijn om eens dieper de huizenmarkt van Duitsland te willen bestuderen, dan is het een aanrader om u door een goed makelaarskantoor als Hollandimmocenter.com/nl te laten adviseren. Dit makelaarskantoor heeft een jarenlange ervaring met het aankopen en verkopen van huizen in Duitsland en de grensstreek. Ze staan al jarenlang bekend om hun betrouwbare expertise, en hebben een groot netwerk opgebouwd. Ze bieden u een persoonlijke begeleiding, en helpen u vanaf de bezichtiging tot en met de uiteindelijke koop van het huis. Mocht u meer informatie over dit makelaarskantoor willen, neem dan contact met hun op via de website Hollandimmocenter.com/nl

Wonen in Duitsland: iets totaal anders

Wilt u het eens helemaal anders aanpakken? Bent u in Nederland uitgekeken op de kleine woonoppervlaktes die u voor uw geld kunt krijgen. Dan loont het om eens te kijken over de grenzen, bij Duitsland. Het leven in Duitsland in stukken goedkoper. Ten eerste zijn de huizenprijzen al veel lager dan in Nederland. In Duitsland kunt u nog gemakkelijk een vrijstaand huis met prachtige tuin voor een aardige prijs krijgen. Dat doet trouwens niets af aan de kwaliteit van de huizen; deze is vaak nog beter dan in Nederland. Ook zijn er veel voordelen voor het wonen over de grens. Voor het autorijden hoeft bijvoorbeeld geen BPM of wegenbelasting te worden betaald. Het verschil met autorijden kan aanzienlijk zijn! Verder zijn de gemeentelijke belastingen een stuk lager. Geld lenen is ook een stuk voordeliger. Bent u gepensioneerd, dan is er zeker fiscaal een aantal voordelen te behalen, die u in Nederland niet heeft. Ook op het gebied van de gezondheidszorg zijn de wachtlijsten korter, de behandelingen beter en vaak tegen een lagere prijs. Het heeft dus zeker voordelen om in Duitsland op zoek te gaan naar een nieuwe woning!

Een betrouwbare Nederlandse makelaar kan u helpen op de Duitse markt

U wilt natuurlijk wel worden geholpen door een betrouwbaar makelaarskantoor die verstand heeft van de Duitse markt. Een aanrader hiervoor is oostmakelaardij.nl Deze makelaar heeft vijftien jaar ervaring in de huizenmarkt van Emmen en omstreken, en is een bekende op de Duitse markt. Ze hebben een groot aanbod aan Duitse woningen op hun website staan, dus het kan zeker geen kwaad even op hun website te kijken.